T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi

ATATÜRK'E MEKTUPLAR

25-12-2020

Proje hakkında

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Atatürk, Türkiye ve döneminin diğer milletleri için 20. yüzyılın yükselen figürlerinden biridir. Dünya, hümanizm ilkelerini ve birleşik bir insanlık vizyonunu savunan en önde gelen barışçı olarak onun anısını onurlandırıyor. Bu nedenle, gençlerin onu büyük bir modernleşme figürü olarak anlaması ve kabul etmesi, fikirlerinin ve reformlarının milleti ve hatta Dünya barış için önemi konusunda farkındalık yaratması çok önemlidir. öğrenciler, duygu ve anlayışlarını yansıtmak için Atatürk'e mektuplar yazacaklar, bu sayede inkılaplara ilişkin farkındalıklarını ve kendi kültürleri ve tarihleri için önemi artıracaklar.

AMAÇLARI

Bu projenin sonunda öğrenciler;

- Atatürk'ün Türk kültürü ve tarihi açısından önemi ve inkılapları konusunda farkındalık yaratmak.
- İngilizce yazma becerilerini geliştirin ve kelime dağarcığını zenginleştirin.
- Harf formunu kullanarak yabancı dilde duygularını ve anlayışlarını yansıtabilir.
- Edebiyatı, tarihi ve kültürel geçmişiyle ilgili verileri nasıl arayacağınızı ve toplayacağınızı öğrenin ve öğrendiklerini yazılarına yansıtın.
- Hayali durumlar üzerine yaratıcı yazmayı öğrenin,
- Yeni arkadaşlarla tanışın

İŞ SÜRECİ

Bir yıl sürecek olan proje, Milli Günlerde (Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vb.) Atatürk'e mektup yazmanın yanı sıra birçok etkinliği de içerecektir.
-Ortaklarla kolayca iletişim kurmak için bir web sayfası veya bir Facebook hesabı açılacaktır.
- projenin logosu öğrenciler tarafından oluşturulacak ve web sayfasında ortak okul öğrencileri arasında yapılacak bir yarışma ile en iyisi seçilecektir. -Web2.0
araçlarının kullanımına ilişkin eğitici videolar ve öğreticiler proje web sayfasında ortaklar tarafından paylaşılacaktır.
-Öğrenciler, Atatürk'ün yaşamı ve ilkeleri hakkında araştırma yaparak, okullarında veya sınıflarında bu ilkelerle ilgili bir pano hazırlarlar.
-Öğrenciler mektupları, kolajları, posterleri üzerinde çalışmaya başlar
-Öğrenciler mektuplarını oluşturmak için bireysel veya gruplar halinde çalışır ve çalışmalarını Proje web sayfasında ve okullarında Ulusal Festivallerde, Anma Günlerinde vb. Sunar.

BEKLENEN SONUÇLAR

Ortakların projeye nasıl devam etmeye karar verdiklerine bağlı olarak, sonuçlar aşağıdakilerden herhangi biri veya tümü olabilir;
-Öğrenciler çalışmalarını Proje web sayfasında ve okullarında farklı etkinliklerle sunarlar (Ulusal Festivaller, Anma Günleri vb.)
-Her ortak, öğrencilerin ebeveynlerinin ve büyükanne ve büyükbabalarının katılabileceği özel bir kutlama düzenleyebilir.
-Öğrenciler Atatürk ve dönemi hakkında öğrendiklerini yansıtma kağıtları yazabilirler. Kağıtlar fiziksel veya sanal olarak toplanır ve sonuçlar öğretmenlerle paylaşılır.
-Öğrencilerin metinlerinde, resimlerinde, videolarında veya kaydedilmiş ses dosyalarında tarihsel veya kültürel gerçekleri ele alan bir web sayfası veya çevrimiçi bir dergi oluşturulabilir.
-Pupils ayrıca bloglar, wiki'ler, eğitici oyunlar ve etkileşimli dijital materyaller oluşturabilirler.
Takip Olarak
Okullar, okullarında Atatürk'ün önemi ile ilgili forum düzenleyebilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 25.12.2020 14:17 - Görüntülenme: 384
  Beğen | 1  kişi beğendi