Enstrüman Eğitiminde Müzikal Özgüven ve Motivasyon

Kurumumuz müzik öğretmeni Gökmen ÇINAR ve Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi müzik öğretmeni Recep DERELİ'nin kurucusu olduğu Çalgı eğitimi alan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin özgüven ve motivasyon düzeylerini artırmayı amaçlayan "Enstrüman Eğitiminde Müzikal Özgüven ve Motivasyon" başlıklı eTwinning projesi başlatılmıştır. Bu proje kapsamında  9 farklı Bilim ve Sanat Merkezi'nden 10 müzik öğretmeninin katılımıyla 5 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi ortamda öğretmen tanışma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Proje hakkında

Enstrüman eğitimi alan bilim ve sanat merkezi öğrencilerine uygulanacak çalışma takvimi içerisindeki müzikâl özgüven ve motivasyon eğitimleri sonrasında, projeye dahil olmayan bilim ve sanat merkezi müzik alanıyla ilişkili anlamlı ilişkilerinin gözlenmesi.

AMAÇLARI

İŞ SÜRECİ

Projemiz dört döngüden oluşmaktadır.
1.Döngü- Tanışma etkinlikleri: Proje ekibinin tanışması yapılacak iş birliği için web semineri düzenlenmesi ve diğer tanışma etkinlikleri. Sanal eTwining panosunnun hakkında bilgi edinin.
2.Döngü-Enstrüman çalma stratejileri: Motivasyon, öz yeterlilik, tutum, ilgi ve katılımcılık üzerine ikinci söyleşilerin yapılması üzerine.
3.Döngü-Canlı performans ve Anket uygulamaları: Canlı öğrenci performansları. Hazırlanması ve proje yaygınlaştırma platformlarında paylaşılması ve proje yaygınlaştırma testleri. Projeye dahil edilen ve edilmeyen bilim ve sanat merkezi müzik alanı öğrencilerine müzikâl özgüven ve motivasyon ölçeklerinin yapıldığı.
4.Döngü- Proje incelemesi ve sanal sergi: Öğrenmek için ölçeklerin veri analizlerinin yapılması ve sonuçlarının hazırlanması. proje kapsamında çalışmaların sanal sergi ile sunulması.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projeye katılan öğrencilere "Enstrüman Çalma Stratejileri" altında verilen motivasyon, öz yeterlilik, tutum, ilgi ve katılımcılık eğitim öğrencilerlerinin üzerinde pozitif etki edeceği beklenmektedir.

16-12-202016-12-202016-12-2020

Yayın: 16.12.2020 - Güncelleme: 25.12.2020 14:06 - Görüntülenme: 256