HAKİMİYET MİLLETİN GELECEK ÇOCUKLARIN-100.YIL

2020 Türk Milletinin "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir!" diyerek manda ve himayeye hayır dediği kutlu zamanın 100.yılıdır.
23 Nisan 1920 'de ilk T.B.M.M'nin açılılının 100.Yıl coşkusunu hem tüm Türkiye'den katılımcı öğretmen ve öğrencilerimizle hem de can Azerbaycan'dan katılımcı öğretmen ve öğrencilerimizle kutlamak istiyoruz.
Projemizi Ankara'da tüm ortaklarımızla buluşarak noktalamayı hedefliyoruz.
Projemizde vatan millet sevgisi ,bağımsızlık ve millet egemenliği olgusu,yurtta ve dünyada barış felsefesi, çocuklara sağlık ve huzur dolu bir dünya bırakmak için sanat ve bilim ile yoğrulmuş çalışmalar bulunacaktır.
Projemizi 23 Nisan 2020'de Ankara'da bulunan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisinin önünde ortaklarımızla buluşarak tamamlamak istemekteyiz.

1. Milli manevi değerlerimizi öğrencilerimize kazandırmak.
2. Değerler eğitimi ile STEM yaklaşımını bir arada kullanarak öğrencilerimizin sağ ve sol beyinlerini aynı anda kullanabilmelerini sağlamak.
3. Öğrencilerimize vatan sevgisi aşılamak
4. Kardeş ülkeler olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki sevgi bağını güçlendirmek,
5. Bağımsızlık ve milli egemenlik kavramlarını Öğrencilerimize kazandırmak
6. Yurtta barış dünyada barış felsefesini öğrencilerimize kazandırmak.
7. Bilim ve teknoloji ile değerler eğitimini birleştirmek.
8. Öğrencilerimize 21.yy becerileri kazandırmak.
9. Dünya çocuklarına temiz bir doğa ve gelecek bırakabilmek için yapılması gerekenler üzerinde öğrencilerimizin düşünmesini sağlamak.
10. Öğrencilerimize yaratıcı düşünme ve proje tabanlı çalışma becerilerini kazandırmak.

Çalışma süreci boyunca STEM tabanlı etkinlikler , değerler eğitimi ile harmanlanacaktır.
Etkinlikler ortaklarımızın ve öğrencilerimizin fikirleri ile şekillenecektir.
Oluşturulan karışık ülke takımları ile işbirliği ve işbölümü içinde çalışılacaktır.
İlkokul öğrencileri için soyut olan vatan,millet,bağımsızlık,barış gibi kavramlar belli başlı tasarım ve modellerle somutlaştırılarak ilkokul düzeyinde anlatılacaktır.

Milli manevi değerlerimizi öğrencilerimize kazandırırken değerler eğitimi yöntemleri ve STEM yaklaşımından faydalanılması,Azerbaycan Türkiye arasındaki sevgi bağının güçlendirilmesi, 23 Nisan 1920 tarihinin öneminin vurgulanması, yurtta barış dünyada barış felsefesinin öğrencilerimize aşılanması, öğrencilerimize 21.yy becerilerilerinin ,yaratıcı düşünme ve proje tabanlı çalışma becerilerinin kazandırılması beklenmektedir.

19-01-2021

Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 10:41 - Görüntülenme: 524