HER KOŞULDA SANAT

Uzaktan eğitim yolu ile öğrencilerimize ulaştığımız bu dönemde öğrenciler ile yaptığımız çalışmalarda kullandıkları fanus gibi meteforlar öğrencilerimizin yaşadığı sınırlılık hissini fark ettirmiştir. Bu bağlamda sanatın her yerde olması öğrencilerimize ışık olurken toplumsal farkındalık oluşturması hedeflenmektedir.
en önemli amacımız sanatı erişilebilir kılmak bununla beraber evde, sokakta, bahçede etkinlikler düzenleyerek izleyicinin oradan geçerken izleme ve görme şansı olacağı alan oluşturmak hedeflenmiştir. sağlıklı bir toplum için önce zihinsel ve ruhsal sanat ile toplumu rahatlatmalıyız. bu bağlamda sanatı yaygınlaştırmak ve sanat eğitiminin önemini kavratmak amaçlanmıştır.

sınırlı alanların dışına çıkarak özgür sanat yapmak
sanatı evde, sokakta, parkta, bahçede her yerde ulaşılabilir kılmak
toplum için topluma hizmet etkinliğinde bulunmak
sanatı yaygınlaştırmak ve sevdirmek
başkası için bir şey yapma bilincini toplum bilincini oluşturmak
farklı etkinlikler ile kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak
sanatı ulaşılabilir kılmak hedeflenmiştir.

her ay içinen az 2 etkinlik planlamaktadır bir etkinlik planlanan çalışmayı öğrencinin kendi yapacağı sanatsal etkinliği diğer etkinlik web 2 aracı olarak planlanmaktadır
alanında uzman davetliler ile görüşmeler sağlanarak öğretmen ve öğrencilerimize webinar etkinliği düzenlenecektir.
zoom chatroom watsap meet connect gibi uygulamalar ile öğretmen ve öğrenciler ile her ay düzenli görüşmeler yapılarak proje süreci birlikte yürütülecektir
her okul için görev dağılımı yapılacak ve ortak ürünler oluşturulacaktır

sanatın özgürleşip sokağa çıkması ile rutin yürüyüşteki bir kişinin o an sanata istemeden de olsa dahil olup kişide farkındalık oluşması evlerde olduğumuz bu günlerde insanları biraz sanatla buluşturup huzur bulmaları beklenmektedir.
öğrencilerimizin yapacakları etkinliklerde kendileri yerine başkaları için bir şeyler yaparak topluma hizmet görevlerini yerine getirmeleri beklenmektedir
etkinlikler sırasında öğrencilerde kalıcı öğrenmeler gerçekleştirerek , farklı teknikleri tanımaları ile kişisel gelişimlerinin desteklenmesi beklenen sonuçlar arasındadır

Yayın: 18.01.2021 - Güncelleme: 18.01.2021 13:48 - Görüntülenme: 457