T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi

KORKMA TANI ANLA

KORKMA TANI ANLA

About the project

Bu projede otistik bireylere karşı duyarlılığın arttırılmasında bizlerinde rol alması gerektiğini vurgulayarak farkındalığa katkıda bulunacağız. Otistik bireyler ile etkileşim içerisinde bulunarak korkmak yerine onları tanımak ve anlamaya çalışarak toplum içerisinde onlarında aktif olabileceklerini ötekileştirilmemeleri gerektiğini vurgulayacağız. Otistiklerle bilsemliler arasında karşılıklı olumlu duygu ve davranışlar geliştirilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda öğrenciler değerler eğitimini, Tasarım ve teknolojiyi birleştirerek ve bilişim teknolojilerini kullanarak etkinlikler yapacak.Eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitime geçmesi (covid_19) sebebiyle 2 Nisan'da öğrenciler ve öğretmenler balkon ve camlara mavi balon, tişört vb. asıp fotoğraflarını projeye yükleyecekler.mavi objelerle kompozisyonlar oluşturulup fotoğraflanacak ve E-Sergi açılacak.Otizmin belirtilerini anlatan E-Book oluşturulacak.Farklı web-2 araçları ile öğrenci çalışmaları birleştirilecek.sosyal medyada paylaşılacak.

AIMS

Çocukları oçem ve otizm hakkında bilgilendirmek, otizmli bireylerin farkına varmak, empati ile duyarlı davranış oluşturmak.Çocukların otistik bireylere karşı duyarlılığını artırmak. Otistik bireyler ile etkileşim içerisinde bulunarak korkmak yerine onları tanımak ve anlamaya çalışmak. Otistik bireyler ile çocuklar arasında karşılıklı olumlu duygu ve davranışlar geliştirilmesini sağlamak. Tasarım ve teknolojiyi, değerler eğitimini birleştirerek etkinliklerin yapmak. Bilişim teknolojilerini kullanarak etkinliklerin yapılması. Birlikte ortak bir ürün oluşturmak. 2 Nisan Otizm ve Farkındalık Günü'nde cam ve balkonların süslenmesi otizme yönelik farkındalık çalışmalarının yapılması.mavi objelerden kompozisyonlar oluşturup fotoğraflamak e-sergi açmak.Otizme yönelik sloganlar oluşturarak web-2 araçları ile birleştirip ortak ürün oluşturmak.Otizmin belirtilerini anlatan e-book oluşturmak.

WORK PROCESS

Ocak ayının sonuna kadar katılımcı üyelerle iletişime geçilecek ve WhatsApp grubu oluşturulacak. Ayrıca projeye ait sosyal medya hesapları açılacak.Öğrenciler tarafından korkma,tanı,anla konulu afiş, logo ve posterler tasarlanacak, okullarında ve projeye ait sosyal medya araçlarında sergilenecek.Şubat ayında yapılan afiş, poster ve logolar oylama ile en iyi tasarım seçilecek.Şubat ayının ilk yarısında ilde bulunan oçemler ziyaret edilecek. Tanışma oyunları ve kaynaşma etkinlikleri yapılacak.Eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitime geçmesi (covid_19) sebebiyle 2 Nisan'da öğrenciler ve öğretmenler balkon ve camlara mavi balon, tişört vb. asıp fotoğraflarını projeye yükleyecekler.mavi objelerle kompozisyonlar oluşturulup fotoğraflanacak ve E-Sergi açılacak.Mayısta otizme yönelik sloganlar oluşturulacak. Otizmin belirtilerini anlatan E-Book oluşturulacak.Farklı web-2 araçları ile öğrenci çalışmaları birleştirilecek.sosyal medyada paylaşılacak.Öğrenci veli öğretmen anketleri düzenlenecek.

EXPECTED RESULTS

- Otizm hakkında farkındalığın oluşması.
- Otizmli bireylerin tanınması ve olumlu bilinç oluşması.
- Otistik bireyler ile çocuklar arasında olumlu ilişkilerin oluşması
- Otistik bireyler ile kaynaşmada kolaylık sağlanması, hissettiklerinin anlaşılması
- Otizmli öğrencilerin kendilerini ifade etmede ve sosyalleşmede daha aktif hale gelmesi
- Otizmli öğrencilerin basit çizimler yapabilmesi web- 2 araçlarını kullanabilmesi
- Tasarım ve teknolojiyi, değerler eğitimini birleştirerek etkinliklerin yapılması.
- Bilişim teknolojilerini kullanarak etkinliklerin yapılması.
- Web - 2 araçlarının öğrenci çalışmaları ile ilişkilendirilmesi ve etkili kullanımının kavranması.
- Otistik bireyler ile bilsem öğrencilerinin süreç içerisinde ortak bir ürün çıkarması

09-01-202109-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2021 - Güncelleme: 09.01.2021 23:14 - Görüntülenme: 456
  Beğen | 1  kişi beğendi