MASALLAR ARACILIĞIYLA FARKLI KÜLTÜRLERİN KUCAKLANMASI

Masallar, insanlığın en eski kültürel sembollerinden biridir. Projemiz, masalların evrenselliği yoluyla farklı kültürleri kucaklamakla ilgili. Takım halinde çalışmak, etkili iletişim kurmak, web 2 araçlarını kullanmak, problemleri yaratıcı bir şekilde çözmek, projemizde öğrencilerin sahip olması gereken niteliklerden bazılarıdır. Globoli dünyamızda öğrencilerin farklı kültürleri kucaklaması gerekir, bu nedenle öğrencilere tüm insanlığın birçok düzeyde derinlemesine bağlantı kurduğunu göstermek için masalların evrensel mesajlarını ve değerlerini kullanmak çok önemlidir.
Öğrenciler, kendi ve diğer kültürlerin hikayeleri hakkında daha fazla bilgi edinme, proje sırasında seçilen tüm masallar arasında ortak değerler bulma ve masalların evrensel değerleri ile birbirlerini kucaklama şansı bulacaklar. Aynı zamanda birlikte çalışacaklar ve masalların niteliklerini kullanarak birlikte yeni bir masal yazacaklar.

AMAÇLAR
Tüm ortak okulları tek bir masal seçmeye ve onu olay örgüsü, zaman, yer, karakterler, evrensel değerler açısından analiz etmeye teşvik etmek.
Seçilen masalı araştırmak ve diğer masallarla karşılaştırmak
Diğer kültürler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve insanlığın ortak değerlerini masallar üzerinden gerçekleştirmek
ve içinde yaşadığımız küreselleşmiş ve birbirine bağlı dünyamıza daha hazır olmak
Seçilmiş hikayeyi tercüme ederek diğer ortaklara tanıtmak İngilizceye
Yaratıcı drama becerilerini kullanarak diğer ülke masallarını canlandırmak
Yeni bir masal yazmak, her ortak ülkenin tüm ana karakterlerini bir arada içerir.
Evrensel masal değerleri üzerinden kültürel farkındalık yaratmak
Web 2.0 araçlarını kullanmak ve yeni BT becerileri öğrenmek
21. yüzyıl becerilerini
geliştirmek Altyazılı olarak hazırlanan videolar, posterler ile İngilizce kullanım becerilerini geliştirmek.
Masalların evrenselliği yoluyla bir birlik duygusu
geliştirmek Farklı kültürler arasında güçlü köprüler geliştirmek için daha işbirlikçi çalışmaları teşvik etmek

ARALIK
Projenin sosyal medyada tanıtılması
Ortak okullar arasında bir iletişim ağı
oluşturulması İnternetin güvenli kullanımı için okul panosu
oluşturulması Okulları ve öğrencileri tanıtmak için padlet aracını düzenlemek
Bir kısa ulusal masal seçmek

OCAK
Bir proje logosu oluşturmak ve birini seçmek için anket yapmak proje logosu olarak
Seçilen hikayeyi İngilizce'ye çevirmek ve tüm ortaklarla paylaşmak.
Farklı dillere yönelik farkındalık yaratmak için her hikayeyi kendi ana dilinde anlatmak için İngilizce altyazılı video yapmak

ŞUBAT
Seçilen masalların ortak değerlerinin belirlenmesi
Yaratıcı drama tekniklerini kullanarak ortak ülke masalını icra etmek
Öğrencilerin performanslarının videosunun yapılması

MART
Her ülkenin ana karakterlerini kullanarak ve masalların çok çeşitli değerlerini kullanarak bir proje ürünü olarak ortak bir masal yazmak
Masal küpleri yapmak

NİSAN
El yapımı kartlar göndermek
Fotoğraf ve yorumlarla padleti tamamlamak Projeyi
değerlendirmek için anketler yapmak

Proje sonunda projenin hedeflerine ulaşmasını bekliyoruz. Ortak çalışmamız sonucunda ortak ürünümüz olarak proje faaliyetlerinin fotoğraflarını içeren bir padlet sayfası hazırlayacağız. Ek olarak, masalların performansının bir videosu ve öğrencilerin birlikte yazdıkları bir masal projelerin ürünü olacak. Ek olarak, yeni hikayeleri anlatmak için masal küpleri oluşturulacak. Proje süresince, projenin gidişatını uygulamak ve projenin amaçlarına ulaştığından emin olmak için anketler yapacağız.

19-01-2021

Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 10:38 - Görüntülenme: 575