Şehrimin Efsaneleri

05-01-202105-01-2021

Projemizde yaşadığımız şehirlerde (81 İlimizde) anlatılan efsanelerin öğrenciler tarafından araştırılarak öğrenilmesi ve yazıya aktarılmasını amaçlıyoruz. Araştırılarak öğrenilen efsanelerden oluşan proje panoları okullarda hazırlanarak projede öğrenilen efsanelerin tanıtımları yapılacaktır. Proje sonunda öğrenilen efsanelerden oluşan bir e-kitap oluşturmayı planlıyoruz.

1) Türkiye'nin kültür hazinesini keşfetmek.
2) Öğrencilerin E-twinningi kullanmasını özendirmek.
3) Ilusal düzeyde işbirliği ve bilgi paylaşımı sağlamak.
4) Öğrencilerin tarih, kültür ve sanat birikimlerini arttırmak.
5) Öğrencilerin Kültür birikimlerini dil ve edebiyat alanlarına aktarmak.
6) Öğrencilerin efsanelerde terim ve sözcükleri öğrenerek sözcük dağarcıklarını geliştirmek.
7) Öğrencilerin hayal dünyalarını geliştirmek.
8) Öğrencilerin araştırma ve sunum becerilerini geliştirmek.

Projemizin başlangıcında katılımcı okullar ve öğrenciler tespit edilecektir. Sonrasında okullara şehirlerindeki efsaneleri araştırma süreçleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Okullarımızda uygulanmak üzere proje uygulama taslağı hazırlanarak ortak okullarımızla paylaşılacaktır. Proje iletişiminin sağlanması için e-posta ve whatsapp grupları kurulacaktır. Proje çalışmasına katılan ekipler, çalışmalarını proje padletine ekleyeceklerdir. Projemiz hakkında online olarak eğitimler vermek ve istişarelerde bulunmak üzere webinarlar düzenlenecektir. Projenin sonunda projede öğrencilerin derlemiş oldukları bir e-kitap oluşturulacak olup kitapta projede çalışan öğretmen ve öğrencilerin tanıtımlarına da yer verilecektir. Ayrıca ortak olan okullarımızda projede derlenen efsanelerin, bilgi ve belgelerin yer aldığı birer proje tanıtım panosu oluşturulacaktır.

1) Türkiye'nin kültür hazinesini keşfedilmesini sağlamak.
2) Öğrencilerin E-twinningin etkin bir şekilde kullanılmasını temin etmek.
3) Ulusal düzeyde işbirliği ve bilgi paylaşımını sağlamak.
4) Öğrencilerin tarih, kültür ve sanat birikimlerine katkıda bulunmak.
5) Öğrencilerin Kültür birikimlerini dil ve edebiyat alanlarına aktarmalarını sağlamak.
6) Öğrencilerin efsanelerde terim ve sözcükleri öğrenerek sözcük dağarcıklarını geliştirmelerini sağlamak.
7) Öğrencilerin hayal dünyalarını milli kültürümüzle geliştirmek.
8) Öğrencilerin araştırma ve sunum becerilerini geliştirmek.

Yayın: 05.01.2021 - Güncelleme: 05.01.2021 11:13 - Görüntülenme: 556