Teknolojiyi bilinçli kullanıyorum

Proje hakkında

Teknolojinin hayatımızın her alanına girdiğinin ve bizi olumlu ve olumsuz etkilediğinin bilincindeyiz. Salgın nedeniyle yaşadığımız pandemi sürecinde uzaktan eğitimde teknolojiyi kullanmanın ve teknolojiden yararlanmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Teknolojinin geçmişten günümüze nasıl geliştiğini, insanları nasıl etkilediğini ve eğitimde teknolojinin etkin kullanımını düşünerek bu proje fikrini ortaya çıkardık. Amacımız, çocuklarımızın yaratıcılıklarını ön plana çıkararak hayallerindeki teknolojik ürünleri tasarlamaları ve eğitim için teknolojiyi bilinçli ve doğru kullanmalarıdır.

AMAÇLARI

1- Geçmiş ihtiyaçların ve günümüzün teknolojiyi nasıl yönlendirdiğini anlamak.
2- Öğrencileri sosyal olarak geliştirmek ve proje logosunu tasarlayıp seçerek yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak.
3- Proje ortakları ile sosyal gelişimlerini sağlamak, fikir ve hayallerini özgürce paylaşarak yaratıcılıklarını geliştirmek için iletişim kurmak.
4- Projedeki pek çok öğrenci için web2 aracını kullanarak teknolojinin eğitime katkısını kavramak ve bilinçli teknoloji okuryazarı olmalarını sağlamak.
5- Kullandıkları teknolojik araçların üretim aşamaları hakkında bilgi üreten bireyin farkındalığını geliştirmek.
6- Teknolojiyi bağımlılık yapmadan, amacına uygun ve güvenle kullanmak.

İŞ SÜRECİ

16-30 Kasım Üyelerin projeye dahil edilmesi ve üyeler arası iletişim, proje ortaklarının görevlerinin dağılımı ve izinlerin alınması.
01-13 Aralık Proje logo tasarımı ve seçim çalışmaları.
14-31 Aralık tarihleri arasında öğrencilerin belirlediği teknolojik bir araç web2 aracını kullanarak üretim aşamalarını ve kullanım amacını tanıtmak. Bir e-kitapta yapılan işleri birleştirmek.
Yeni yıl takvimi. 01-31 Ocak tarihlerinde çizim yaparak öğrencilerin hayallerini ve geleceğin teknolojisini tanıtıyoruz.
01-28 Şubat Bilinçli bir teknoloji kullanıcısının özelliklerini ortaya çıkaran afişler, paneller, wordart slogan çalışmaları. Güvenli internet günü aktivitesi.
01-31 Mart Bilim merkezinin kurulması. Dünya Kadınlar Günü etkinliği.
01-30 Nisan Eğitimde teknolojinin etkin kullanımı.
01-31 Mayıs Kelime Avı etkinliği. Başvuru süreci.

Ek olarak, web semineri toplantıları, değerlendirme anketleri ve yaygınlaştırma.

BEKLENEN SONUÇLAR

Bu proje sonunda öğrencilerimiz;
1-etwinning ve twinspace kullanımını öğrenmek, İnternet etiği ve e Güvenlik konusunda farkındalık yaratmak ve interneti bilinçli kullanmak,
2-Yaş grubuna uygun web2 araçlarını kullanıp onlarla ürün üretebilmek,
3-İşbirliği içselleştirdi İşbirliği değerlerini,
4- Aileyi, çevreyi ve diğer kurumları etkileyerek yaygınlaştırabilmek,
5- Teknolojiyi amacına uygun olarak bilinçli kullanabilmek
6-Çevrimiçi işbirliği ve kurmanın bilgi ve becerilerini kazanmayı hedefliyoruz. akranlar arasındaki ilişkiler.

18-01-2021

Yayın: 18.01.2021 - Güncelleme: 18.01.2021 13:56 - Görüntülenme: 681