THERE IS A PLACE FAR AWAY / ORDA BİR YER VAR UZAKTA

04-01-2021

Orda Bir Yer Var Uzakta projesi öğrencilerin yaşadığı ili tanıyarak kültürünü yaşatmanın önemine vakıf olmaları üzerine kurulmuş bir projedir. Bu proje ile öncelikle kültürün ve kültürünü yaşatmanın önemi, sonrasında öğrencilerimizin iletişim kurma becerilerini arttırmayı, sosyalleşmelerini sağlamayı, digital okuryazarlık becerilerini ilerletmeyi, kendi yaratıcılıklarını keşfetmeleri için fırsat sunmayı, öğrenme için istek ve amaç yaratmayı, öğrencilerimizin girişimciliğini desteklemeyi hedefliyoruz.
Miras denince her ne kadar akla ilk etapta gelen mal, mülk ise aslında nesilden nesile bırakılması arzu edilen her türlü olgudur. Kültürel miras ise yaşatılması ve korunması gereken bir toplumun özelliklerini yansıtan değerlerdir. Yaşatılması, öncelikle korunması ve uygulanmasıyla mümkündür. Günümüz modern çağında insanların yoğun çalışma yaşamlarında bu değerleri ne kadar çocuklarına aktarabildikleri konuşulması gereken bir konudur.Projemizde bu aktarımda bir payımızın olmasını istiyoruz

-öğrencilerimizin kendi yaşadıkları ili tanıması
- öğrencilerimizin komşu illeri tanıması
--ülkemizdeki kültürel değerleri, tarihi yerleri tanıması
- topluluk karşısında konusma becerisini geliştirmesi
-öğrencilerin ileriki hayattalarında teknoloji okuryazarı, aktif ve katılımcı bireyler olmaya yönlendirme
-öğrencilere kendi çalışmalarında içerik hazırlama ve içeriği manipule etme hakkı sunma
-özgüvenlerinin gelişmesini sağlama
-çevresine duyarlı bireyler yetiştirme
-web2 araclarını tanıtma ve kullanımı yaygınlaştırma

Ekim 2017:Projede Türkiye'nin her bir ilinden okul yer alması bekleniyor.Her okul kendilerini tanıtan bir video oluşturacak; twinspace ve youtube'da paylaşacak. tanışma padleti doldurulacak

Kasım 2017: Her okul, bulunduğu ilin tarihini, coğrafyasını, turistik yerlerini ve yemeklerini tanıtan bir video hazırlayacak. Hazırlanan videolar diğer okullar tarafından izlenecek.

Aralık 2017: Öğrenciler eşleştirildikleri illere kartpostal yazıp illerini tanıtacak.Her okul yakınındaki 1 proje okuluna, illerini temsilen bir yiyecek gönderecek. Öğrenciler ezberleyerek değil yaşayarak öğrenecek.

Ocak 2017/ Subat 2018 :Öğrenciler illerini tanıtan bir e book hazırlayacak My city is famous for..." cümleleri ile illerinin bilinmesi gereken özelliklerini ön plana çıkaracaklar.

Mart-Nisan -Mayıs ayında da çalışmalar devam edecek ortak ürünlerle öğrenciler illerini tanıyacak ve tanıtacaklar

Herkese açık bir TwinSpace , youtube'da izlenecek il tanıtım videoları, öğrencilerin oluşturacağı bir e-kitap planlıyoruz.
*Eba Haber ve facebook gruplarındaki paylaşımlarla yaygınlaşma sağlanacak
*Öğrenciler kültürünü tanımış ve tanıtmış olacaklar.
*Digital yeterliliklere sahip olacaklar
* Kendine güven, temsil yeteneği, ifade kabiliyeti gelişecek
* Kültürünü tanıyan ve yaşatmaya gönül vermiş vatandaşlar olmaları

Yayın: 04.01.2021 - Güncelleme: 04.01.2021 11:37 - Görüntülenme: 464