T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi

UZAYA YOLCULUK

About the project

Öğrencilerimizin astronomi, uzay, uzay araçları ve astronomi ile uzay konularında çalışmalar yapan bilim insanları hakkında bilgilenmelerini sağlamak amacıyla Sanal gerçeklik ( Virtual Reality ) ve arttırılmış gerçeklik ( Agumanted Reality ) teknolojilerini de kullanarak okul müfredatlarındaki konularıda kapsayacak şekilde çalışmalar yapmak.

AIMS

•Proje ile öğrencilerin astronomi, uzay, uzay araçları ve astronomi ile uzay konularında çalışmalar yapan bilim insanları hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu bilgileri diğer öğrenciler ile paylaşabilmeleri öncelikli hedefimizdir.
•Sanal gerçeklik ( Virtual Reality ) ve arttırılmış gerçeklik ( Agumanted Reality ) teknolojilerini projemizde kullanarak bu konularda projeye katılan öğretmen ve öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
•Projeye katılan öğrencilerimizin hazırlanan anket doğrultusunda astronomi, uzay ve uzay çalışmaları hakkında bilgi seviyelerini ortaya çıkarmak.
•E-Twinning ve TwingSpace hakkında öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmelerde bulunmak.
•Kurum ve kuruluşlar arası etkileşimi sağlamak.
•Uzay, astronomi ve uzay araçları konularında kurumlarda bir kitaplığın oluşturulması.
•Uluslararası uzay istasyonu ve geçmişten günümüze kullanılan uzay araçları hakkında bilgi sahibi

WORK PROCESS

EKİM:
Proje ortaklarının kendilerini twinspace üzerinden tanıtması. Projede Görev alacak öğrencilerin belirlenmesi.
KASIM:
Çeşitli Web 2.0 araçları kullanılarak gezegenler ile ilgili etkinliklerin yapılması.
ARALIK:
Geçmişten günümüze uzay araştırmaları yapan bilim insanlarını ile ilgili tanıtıcı videoların izlenmesi ve bilim insanları ile ilgili tanıtım kartlarının öğrenciler tarafından hazırlanması.
OCAK:
Uzay araçlarını tanıtıcı videolar ve tanıtım kartları öğrencilerle paylaşılır. Space 4D+ Uygulaması ve arttırılmış gerçeklik kartları ile çeşitli uzay araçları ve bölümleri incelenir.
ŞUBAT: Proje kapsamında oluşturulması beklenen sınıf kütüphanesi için gerekli kitaplar temin edilir. Kütüphane oluşturulur.
MART
Öğrencilere proje başında uygulanan anket tekrar öğrencilere uygulanır. Proje aktivitelerinden bir e-dergi ve video hazırlanması.
NİSAN
Proje sonu değerlendirmesi için webinar yapılması. Kalite etiketi başvurusu yapılabilmesi için proje sonuç raporunun oluşturulması.

EXPECTED RESULTS

1. Astronomi, uzay, uzay araçları ve astronomi ile uzay konularında çalışmalar yapan bilim insanları hakkında öğrencilerinin bilgi sahibi olmaları ve bu konularda öğrencilerde farkındalık oluşturma.
2.Boş zamanları verimli bir şekilde geçirebilme.
3.Başarıya giden yolda disiplinli -planlı çalışmanın ve sabrın önemini kavratabilme.
4. Sanal gerçeklik ( Virtual Reality ) ve arttırılmış gerçeklik ( Agumanted Reality ) teknolojilerini projemizde kullanarak bu konularda projeye katılan öğretmen ve öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
5. Uluslararası uzay istasyonu ve geçmişten günümüze kullanılan uzay araçları hakkında öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak.
6. 4. Sınıftan itibaren okul müfredatı kapsamında derslerde geçen Astronomi, uzay, uzay araçları konularında öğrencilere sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak bilgilenmelerini sağlamak.
7.Öğrencilerimizde okul içi ,sınıf içi ve aile içi iletişimi arttırarak kaliteli zaman geçirme etkinlİikleri

04-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2021 - Güncelleme: 04.01.2021 11:46 - Görüntülenme: 556
  Beğen | 1  kişi beğendi